Sokak kedileri için atık malzemelerden 46 yuva

Manisa'da 637 öğrencinin atık malzemelerden yaptığı toplam 46 kedi yuvası, ihtiyaç duyulan uygun noktalara konulmak üzere Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

12 Aralık 2022 Pazartesi 11:44
Sokak kedileri için atık malzemelerden 46 yuva

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Çağatay Uluçay İlkokulu'nun 3 ve 4'üncü sınıflarındaki 637 öğrencinin atık malzemelerden yaptığı toplam 46 kedi yuvası, ihtiyaç duyulan uygun noktalara konulmak üzere Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Çağatay Uluçay İlkokulu'nun 178 şubesinde eğitim, öğretim gören 3 ve 4'üncü sınıflardaki 637 öğrenci, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko-Okullar Programı kapsamında atık malzemelerden kediler için 46 yuva yaptı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan da katıldı. Etkinliğe ilişkin bilgi veren Çağatay Uluçay İlkokulu Müdürü Yaşar İzgüt, amaçlarının hem geri dönüşümün önemine dikkat çekmek hem de soğuk kış günlerinde hayvanların soğuktan korunmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İzgüt açıklamasında, "Okul olarak bu yıl katıldığımız Eko-Okullar Projesi kapsamında geri dönüşüm ve atıklar konusunu çalışıyoruz. Amacımız attıkların azaltmak, çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşümü desteklemek. Bu kapsamda atık malzemelerle velilerimizin öğrencilerimizle birlikte tasarladığı kedi yuvalarımızı okul bahçemizde şenlik havasında süsleyerek Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibine teslim ettik. Bu şekilde yaptığımız projenin diğer okullara da örnek olmasını umuyoruz" dedi.

Kedi yuvalarını teslim alan Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan ise öğrencilere duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti. Özcan, yuvaların kentin ihtiyaç duyulan noktalarında konuşlandırılacağını söyledi.(DHA)

Son Güncelleme: 12.12.2022 13:14
Anahtar Kelimeler:
ManisaSokak Hayvanları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176