Turgutlu'da öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimi, deprem sonrası güvenli tahliye ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

13 Ekim 2022 Perşembe 15:07
Turgutlu'da öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri yapıldı.
Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programa Kaymakam Selami Kapankaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez de katıldı. Senaryo gereği deprem alarmının çalmasının ardından başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan 'çök-kapan-tutun' pozisyonu alan öğrenciler 'tehlike geçti' alarmının ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak okuldan tahliye edildi. Tahliyenin ardından acil toplanma alanlarında bir araya gelen öğrencilerin oluşturdukları çemberlerde yoklama alındı. Tahliye tatbikatı gerçekleştikten sonra ise okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımı ile yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

'BÜYÜK AFETLERE TOPYEKÛN HAZIRLANMALIYIZ'
Deprem kuşağında yer alan ülkeler arasında bulunan Türkiye'de, afetlere hazırlığın büyük önem taşıdığını belirten Kaymakam Kapankaya, AFAD ile iş birliği halinde 2022 yılında düzenlenen eğitimlerin ardından, 2023 yılında da afet yönetimi konusunda yoğun mesai harcanacağını, tatbikatlarla bilinçlendirilen vatandaşların afetlere hazır hale gelmesinin amaçlandığını belirtti. Kaymakam Selami Kapankaya, "Bugün, doğal afetlere hazırlık ve farkındalık düzeyimizi arttırmak amacıyla bir tatbikat gerçekleştirdik. Afet farkındalık eğitimi ve tahliye tatbikatlarının önemli bir farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Deprem ve yangın gibi büyük afetlere toplum olarak topyekûn hazırlanmalıyız" dedi.

Tatbikatın ardından okulda sınıfları gezen Kaymakam Kapankaya, öğrencilerle uzun süre sohbet etti. Daha sonra okul idarecileri ve öğretmenler ile bir araya gelerek, kısa bir toplantı yaptı. Toplantıda eğitim öğretim faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, okulun genel başarı durumu, taşımalı eğitim çalışmaları ve okul güvenliği ile ilgili konularda bilgi aldı. (DHA)
 

Son Güncelleme: 13.10.2022 21:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.