Blinken, Ürdün’de Gazze için yardımların bulunduğu WFP deposunu ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Ürdün’ün başkenti Amman’daki deposunu ziyaret etti. Blinken, “WFP personeli, gıda yardımına en çok ihtiyaç duyan kişilere ulaşmak için yorulmadan ve büyük kişisel riskler alarak çalışmaktadır” dedi.

08 Ocak 2024 Pazartesi 10:56
Blinken, Ürdün’de Gazze için yardımların bulunduğu WFP deposunu ziyaret etti

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, resmi temasları kapsamında dün WFP deposunu ziyaret etti. Blinken, WFP’nin Gazze için yoğun çalıştığına dikkat çekerek, “Gazze'deki erkekler, kadınlar ve çocuklar için çok zor ve gerçekten de kötüleşen gıda durumuna yoğun bir şekilde odaklanmış durumdayız ve bu 7/24 üzerinde çalıştığımız bir konu. Dünya Gıda Programı'nın daha fazla insana daha etkili bir şekilde daha fazla gıda ulaştırmak için gösterdiği olağanüstü çabayı takdir etmek istiyorum. Bunu, Gazze'deki Birleşmiş Milletler misyonunun diğer bölümleriyle birlikte her gün Gazze'de sahada bulunan ekipleri için de büyük bir risk alarak yapıyorlar” dedi.
Blinken, İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana dördüncü kez Orta Doğu ziyareti gerçekleştiriyor. Blinken’in bugün Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşme yapması bekleniyor.
 (DHA)

Son Güncelleme: 08.01.2024 11:56
Anahtar Kelimeler:
GazzeBlinken
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.