Fransa’nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oluyor

Fransa’nın güneyinde bulunan Montpellier kentinde yeni yıl itibarıyla toplu taşımanın kent sakinlerine ücretsiz olacağı açıklandı. Kenti ziyaret eden turistler ise ücret ödemeye devam edecek.

22 Aralık 2023 Cuma 11:11
Fransa’nın Montpellier kentinde toplu taşıma ücretsiz oluyor

Fransa’nın güneyinde, Marsilya ve Toulouse kentleri arasında bulunan Montpellier kentinde toplu taşımanın kentte yaşayanlara ücretsiz olacağı açıklandı. Montpellier Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kararın yeni yılda yürürlüğe gireceği ancak kenti ziyaret eden turistlerin ücret ödemeye devam edeceği belirtildi.
Montpellier kenti Fransa’nın 8’inci büyük kentidir. Kentin nüfusu 478 bin olarak bilinmektedir. Kent, 2015 yılında metropol oldu ve ülkenin en hızlı gelişen kenti unvanına sahip. Kentin uluslararası standartlara sahip altyapı ve ulaşım ağıyla, şehir planlamacılığının önemli örneklerinden birine sahip olduğu düşünülmektedir.

(DHA)

Son Güncelleme: 22.12.2023 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176