Gazze'de yaralanan çocuklar objektiflere böyle yansıdı

Filistin Kızılay’ı (PRCS) işgal altındaki Gazze’de İsrail hava saldırılarında yaralanan çocukların görsellerini paylaşarak "“Biz gitmiyoruz. İhtiyaç halinde kalıp hizmet edeceğiz” açıklamasını yaptı.

14 Ekim 2023 Cumartesi 09:52
Gazze'de yaralanan çocuklar objektiflere böyle yansıdı

Filistin’de 1968 yılında kurulan ve sağlık hizmetleri veren Filistin Kızılay’ı, dün işgal altındaki Gazze’den İsrail hava saldırılarında yaralanan çocukların görsellerini paylaşarak “Biz gitmiyoruz. İhtiyaç halinde kalıp hizmet edeceğiz” açıklamasını yaptı. PRCS sağlık ekipleri, Gazze’de ambulans hizmetlerine devam ettiklerini vurgulayarak “Biz sadece sağlık çalışanları değiliz; biz sizin komşularınız, arkadaşlarınız ve aileniz. Gazze'deki ekiplerimiz burada kalıyor ve hayat kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

'İNSANLIK FELAKETİ YAŞANIYOR'

PRCS, tüm taraflara seslenerek sağlık çalışanlarının hedef alınmaması çağrısında bulundu. PRCS Genel Direktörü Marwan Jilani, Gazze’deki durumla ilgili basına bilgi vererek “Tam bir panik, tam bir kafa karışıklığı: Gözlerimizin önünde bir insanlık felaketinin yaşandığını görüyoruz” dedi.  

(DHA)

Son Güncelleme: 14.10.2023 10:09
Anahtar Kelimeler:
KızılayGazzeFilistin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.