Polis tarafından cinsel saldırı ile öldürülen kadının soruşturma raporu yayımlandı

 İngiltere'de 2021 yılında Sarah Everard'a (33) cinsel saldırı düzenleyip öldüren polis memuru Wayne Couzens'in soruşturma raporu bugün yayımlandı. Raporda ayrıca İngiliz polis teşkilatına böyle bir olayın yaşanmaması için 16 tavsiyede bulunuldu.

29 Şubat 2024 Perşembe 15:42
Polis tarafından cinsel saldırı ile öldürülen kadının soruşturma raporu yayımlandı

İngiltere Büyükşehir (MET) polis teşkilatında görevli Wayne Couzens (48), 2021 yılında Sarah Everard'a devam ederek yaklaşmış ve cinsel saldırı düzenleyerek öldürmüştü. Olayın ardından MET polis teşkilatı bir polisin 'nasıl böyle bir suçun işleyebileceği ve nasıl teşkilat içinde çalışma devam ettirilebilir' günlük bağımsız bir soruşturma başlatıldı. Eski İskoçya Başsavcısı Lady Elish Angiolini tarafından yürütülen bağımsız soruşturmanın sonucu olarak ilk rapor bugün İçişleri Bakanlığı'nca 'Angiolini Soruşturması – Bölüm 1' adıyla bugün yayımlandı.


İngiltere'de beklenti oluşturan raporda, suç işleyen polisin mahkumiyetine yol açan davranışı, tutum ve Hareketler kesin bir şekilde ortaya koyulup bakıldığında kaçan hata hataları tanımlandı. Angiolini Soruşturması ayrıca İçişleri Bakanlığı'na ve polis teşkilatına, polis memuru yetkisine sahip olan kişilere bu yetkiyi kullanmalarını önlemek için mümkün olan her şeyi ortaya çıkarmak üzere tasarlanmış 16 tavsiyede bulunmuştu.

'MAĞDURLAR YETERİNCE CİDDİYE ALINMADI'

361 sayfalık raporun ilk cümlesinde “Onun uygunsuz teşhirlerine maruz kalan ve suçlarını ihbar etmeyen mağdurlar, polis tarafından yeterince ciddiye alınmamıştır” ifadeleri yer aldı.

MET polis teşkilatı raporunun yayımlanması “Angiolini Soruşturması, Wayne Couzens'in polise nasıl katılabildiğini gözlerin önüne seriyor. Akla hayale gelmeyecek şeyleri yapmak için aralıkları kullanıldı. Çok ama çok mutluluğuz” ifadeleriyle duyurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.