Stoltenberg'den NATO için 'açık kapı' vurgusu

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahı'nda İsveç'in NATO'ya sunumu sırasında dün düzenlenen törenlerde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'açık kapı politikasına' vurgu yaptı.

12 Mart 2024 Salı 11:29
Stoltenberg'den NATO için 'açık kapı' vurgusu

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Bugün tarihi bir gün, ortak güvenlik açısından kritik bir dönemde İsveç'e NATO'ya hoş geldin diyoruz. Otuz iki bayrak birlikte dalgalanıyor. Ortak bir amaç için çalışan otuz iki ulusu temsil ediyoruz'' dedi.

“KİMSE BU KAPIYI KAPATAMAZ”

Stoltenberg, NATO'nun açık kapı politikasını öne sürdüğünü belirterek, ancak geride kapatılamayacağını vurguladı. “İsveç'in kayıtlı NATO'nun kapısının hala açık olduğunu bir kez daha gösteriyor” diyen Stoltenberg, “Kimse bu kapıyı kapatamaz. Her ulusun kendi yolunu seçme hakkına sahiptir. Hepimizin özgürlük ve demokrasi yolunu seçiyoruz. Biz bunları konuşurken Ukrayna'nın cesur insanlarının bu değerleri için savaşıyor" ifadesini kullandı. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
StoltenbergNatoIsveç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176