Polonya'ya düşen füze Ukrayna'ya aitmiş!

Füze, Polonya'da bir köye isabet etti. Patlama esnasında en az iki kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

16 Kasım 2022 Çarşamba 09:59
Polonya'ya düşen füze Ukrayna'ya aitmiş!

Polonya'da bir köye isabet eden ve en az iki kişinin hayatını kaybetmesine neden olan füzenin Ukrayna'ya ait olduğu açıklandı. ABD’li yetkililer, Polonya’ya düşen füzenin Rus füzesini önleme amaçlı ateşlenen Ukrayna’ya ait füzeler olduğunu belirtti. Konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı. Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir yerden düşen füze nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, acil toplanan Bakanlar Kurulunun ardından açıklamalarda bulundu.

Polonya'nın, dünya tarihindeki en güçlü ittifak olan NATO'nun üyesi olduğunu vurgulayan Morawiecki, NATO'nun bir üyesinin, toprak bütünlüğü, bağımsızlığı veya güvenliğinin tehdit altında olduğunu düşündüğünde müttefiklerle istişare istemesine imkan veren 4. maddeyi harekete geçirme seçeneğinin masada olduğunu belirtti

Son Güncelleme: 16.11.2022 11:01
Anahtar Kelimeler:
NatoRusyaUkraynaPolonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176