Bakan Nebati’ye göre KKM bütçeye fazla yük getirmemiş

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, kur korumalı mevduatın (KKM) bütçeye üç aylık maliyetinin 21.1 milyar olduğunu belirterek, “Bütçeye oluşturduğu maliyet de sınırlı kaldı. Bütçeye olası maliyeti farklı senaryolar dahilinde de yakından dahil ediliyor” dedi. KKM'nin döviz kuru istikrarına da katkı sağladığını savunan Nebati, "Türkiye’de hepimiz aynı gemideyiz" diye konuştu.

19 Haziran 2022 Pazar 15:13
Bakan Nebati’ye göre KKM bütçeye fazla yük getirmemiş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 15 Haziran’da talep toplanmaya başlayan gelire endeksli senetlere talebin çok iyi durumda olduğunu söyledi. Nebati, kur korumalı mevduatın (KKM) bütçeye 3 aylık maliyetinin 21.1 milyar olduğunu belirterek, “Bütçeye oluşturduğu maliyet de sınırlı kaldı. Bütçeye olası maliyeti farklı senaryolar dahilinde de yakından dahil ediliyor” dedi. KKM ve yuvam hesabı gibi enstrümanlarla finansal istikrarı sağladıklarını savunan Nebati, döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduat içindeki payının 10 puanın üzerinde azaldığını, mevduatın vadesinin ise iki katına çıktığını söyledi.

Hepimiz aynı gemideyiz

Nebati, “KKM döviz kuru istikrarına da katkı sağladı. Türkiye’de hepimiz aynı gemideyiz. Hızımız ortak, gücümüz ortak, üretimimiz, hayallerimiz ortak. Biz bir bütünüz. Bu yüzden, toplumun tüm unsurlarını dayanışma çerçevesinde, yaşayan bir organizma olarak düşünmek, ona göre hareket etmek durumundayız” ifadelerini kullandı. Türkiye Ekonomi Modeli'ni başarılı şekilde uygulamaya devam ettiklerini savunan Nebati, geçen hafta açıklanan önlemlere değinerek “Tüketici kredilerine yönelik makro ihtiyati tedbirler çerçevesini sıkılaştırdık” diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.06.2022 15:15
Anahtar Kelimeler:
Bakan NebatiKkm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176