İzmir'deki akran zorbalığı görüntülerine ilişkin inceleme başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İzmir'in Konak ilçesinde kaydedilen akran zorbalığına ilişkin görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. 

27 Eylül 2023 Çarşamba 10:35
İzmir'deki akran zorbalığı görüntülerine ilişkin inceleme başlatıldı

Bakanlık, İzmir’in Konak ilçesi Tepecik semtinde 9 ila 13 yaşlarındaki kız çocuklarının, akranları olan başka bir kız çocuğuna şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yaptı. 13 Eylül 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na gelen ihbar üzerine, İzmir İl Müdürlüğü'nce ailelere yönelik inceleme başlatıldığı belirtilerek, "Yapılan incelemeler sonucunda, mağdur kız çocuğuna yönelik danışmanlık, eğitim ve sağlık tedbir kararları, suça sürüklenen 3 çocuk hakkında ise danışmanlık ve sağlık tedbir kararları alınması uygun görülmüştür. Çocuğun üstün yararı gereğince İzmir İl Müdürlüğümüz tarafından olaya dair basına yansıyan video görüntülerine erişim engeli talep edilmiştir. Bakanlık olarak davaya müdahil olarak, hukuki süreci yakından takip etmeyi sürdüreceğiz" denildi.

(DHA)

Son Güncelleme: 27.09.2023 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.