Koruma kurulları başsavcı başkanlığında toplandı

Suçun etki ve sonuçlarını en aza indirmek için çalışmalar yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker başkanlığında toplandı.  

28 Eylül 2023 Perşembe 14:54
Koruma kurulları başsavcı başkanlığında toplandı

Suçun etki ve sonuçlarını en aza indirmek, denetimli serbestlik kapsamında bulunanların topluma uyumlarına yardımcı olmak ve yeniden suç işlemelerini önlemek için gereksinim duydukları yardım ve destek hizmetlerini ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yürütmekte olan Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker başkanlığında toplandı. Kurul üç ayda bir farklı üye kurumun ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Manisa Ticaret Odası'nın Eylül ayı toplantısına ev sahipliği yaptığı Koruma Kurulu’nda danışanların iş ve sosyal yardım talepleriyle yürütülen projeler değerlendirildi. Koruma Kurulu ile işbirliği içerisinde olan işletmelerde 4 danışanın istihdam edildiği ve 15 danışanın sosyal yardım taleplerinin karşılandığı, İŞKUR tarafından verilen destekle kendi işini kuran yükümlülerin projelerinin başarıyla devam ettiği aktarıldı. Diğer yandan salgın hastalıkla mücadele kapsamında ara verilen kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüklerine başlandığı, kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik, bakım ve onarım gibi ihtiyaçlarının bu kapsamda yönlendirilen yükümlülerce karşılandığı bilgisi paylaşıldı. Adalet Bakanlığı’nın yeni orman alanları oluşturulması hedefi doğrultusunda Manisa ilinde 'Adalet Ormanı' oluşturulması amacıyla yürütülen çalışmaların önümüzde ki günlerde tamamlanacağı Denetimli Serbestlik kapsamında ki yükümlülerin Ağaçlandırma işlerinde görev alacakları bildirildi. Kurul üye kurumların temsilcilerinin iyi niyet ve temennileriyle çalışmalarını tamamladı.


DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.