Ayder Yaylası için kesin karar!

Rize'de bulunan Ayder Yaylası için Resmi Gazete'de yeni karar yer aldı. Buna göre; Ayder Yaylası kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Koordinatlar da Resmi Gazete'de verildi

17 Aralık 2022 Cumartesi 15:22
Ayder Yaylası için kesin karar!

Rize'de bulunan Ayder Yaylası için Resmi Gazete'de yeni karar yer aldı. Buna göre; Ayder Yaylası kesin korunacak hassas alan ilan edildi. Koordinatlar da Resmi Gazete'de verildi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ayder Yaylası, kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.

Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, sit alanı statüsündeki Ayder Yaylası'nın korunması için adım atıldı.Resmi Gazete'de "Rize İli Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ayder Yaylası Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.Kararnamede koordinatlar da belirtildi.

Son Güncelleme: 17.12.2022 21:03
Anahtar Kelimeler:
AyderRizeKarar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176