Teyit mektuplu tankerler 'Boğaz'lardan geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, sigorta teyit mektubunu vermediği için Türk boğazlarında bekleyen ham petrol yüklü tankerlerden 26'sından 22'sinin uygun teyit mektubunu verdiğini belirtti.

13 Aralık 2022 Salı 19:26
Teyit mektuplu tankerler 'Boğaz'lardan geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü, ham petrol yüklü tankerlerden Boğaz geçişlerinde teyit mektubu sunmaları uygulamasının rutin olarak sürdürüleceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında, Türk boğazlarını koruyacak yeni uygulamanın kabulü ile sonuçlanması ve deniz ticaretinin olağan akışı ile devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Açıklamada tehlikeli yük sınıfındaki ham petrol taşıyan ve ortalama boyları 2 futbol sahası uzunluğundan daha fazla olan tankerlerin Türk boğazlarından geçişinde sebep olabilecekleri ya da karışabilecekleri bir kaza için sigorta yaptırma zorunluluğunun yıllardır boğazların emniyeti için alınan önlemlerden biri olduğu kaydedildi. ANKARA (İGFA) 

Son Güncelleme: 14.12.2022 01:51
Anahtar Kelimeler:
Tahıl Konidoru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176