Menderes'teki orman yangınında 260 hektar alan etkilendi

İzmir'in Menderes ilçesinde söndürme çalışmaları sırasında düşen helikopterde 3 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı orman yangınında 260 hektar alanın etkilendiği bildirildi.

22 Eylül 2023 Cuma 11:01
Menderes'teki orman yangınında 260 hektar alan etkilendi

Menderes ilçesi Keler Mahallesi'ndeki ormanda 16 Eylül'de yangın çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlatıldı. 9'u uçak, 3'ü gece görüşlü 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 500 personel çalışma yaptı. Havanın kararmasıyla akşam gece görüşlü helikopter çalışma yürüttü. Saat 23.53’te, içinde 3'ü Kırgızistan uyruklu ve Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk'un bulunduğu helikopterle bağlantı kesildi. Tahtalı Barajı havzasına düştüğü belirlenen helikopterdeki Kırgızistan uyruklu mürettebat İsabekov Erkinbek, kendi imkanlarıyla karaya çıkıp, hastanede tedaviye alındı. Oleg Agayev ve Ianshanlo Lamzar ile Mehmet Akif Tutuk ise yaşamını yitirdi.
Kırgızistan uyruklu mürettebat İsabekov Erkinbek'in hastanedeki tedavisi sürerken; orman ekipleri ise yanan alandaki tespit çalışmalarının tamamladı.
İncelemede, orman yangınından 260 hektar alanın etkilendiğinin tespit edildiği bildirildi. (DHA)

Son Güncelleme: 22.09.2023 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.