Nazilli'de restoranda patlama: 7 ölü, 5 yaralı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi öldü, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı.

30 Aralık 2022 Cuma 16:54
Nazilli'de restoranda patlama: 7 ölü, 5 yaralı

Nazilli ilçesi Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde, bir döner firmasına ait 2 katlı restoranın mutfak bölümünde saat 15.15 sıralarında gaz sıkışması sonucu patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Patlamada 7 kişi yaşamını yitirirken, yaralanan 1'i ağır, 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Bu arada, patlamanın ardından içeride bulunan 2 kişinin restoranın 2'nci katından atladığı belirtildi.

‘BÜTÜN BOYUTLARIYLA İNCELENECEK’


Olayla ilgili açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün 15.35 sıralarında bulunduğumuz cadde üzerindeki bir işletmede tüp değişimi sırasında oluşan bir patlama neticesi 1’i ağır 5 yaralımız söz konusu maalesef, 7 vatandaşımız da yaşamını kaybetti. Hastaneye intikalleri sağlandı. Çok üzgünüz. Böylesine bir kazanın yaşanmış olmasından, insanlarımızın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum. Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Çalışanın ilk beyanına göre tüpten bir koku geldiği, hatta yetkili kişinin gelerek değiştirme noktasında kokunun çıktığı kendisinin bazı insanları dışarıya çıkardıktan kısa süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Olay yeri incelememiz ve itfaiyemiz bütün boyutlarıyla inceleyecek. İlk tespitlerimize göre tüpten kaynaklı bir patlama olduğunu ifade edelim” dedi.

GÖZALTI


Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 15.30 sularında İlçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan Ekrem Çoşkun Döner isimli iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlama sonucu 7 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir" denildi.
YARALI YAKINLARININ ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Öte yandan, patlamada Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19), Hasan Pehlivan (41) yaralandı. Durumu ağır olan Cennet Yeldi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.  Aydın Valisi Hüseyin Aksoy hastaneye gelerek yaralılar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların ve ölenlerin yakınları hastaneye akın etti. Ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yaralıların durumları hakkında bilgi almaya çalışan yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi devam ediyor.

Son Güncelleme: 30.12.2022 19:11
Anahtar Kelimeler:
Nazilli Patlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.