Ahmet Mücahit Arınç: Cumhuriyeti ilk günkü aşkla yüceltme arzusundayız

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Cumhuriyet'in 100. Yılı'nı kutlayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan Cumhuriyeti ilk günkü aşk ve heyecanla yüceltme arzusundayız" ifadelerini kullandı.

28 Ekim 2023 Cumartesi 15:16
Ahmet Mücahit Arınç: Cumhuriyeti ilk günkü aşkla yüceltme arzusundayız

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Cumhuriyet'in 100. Yılı'nı kutladı. Arınç yaptığı yazılı açıklamada günün anlam ve önemine ilişkin duygularını ifade etmeye, "Arkadaşlar; ben asil milletimin karakterine, ruhuna, arzu ve emellerine tercüman olarak haykırıyor ve bütün cihana ilan ediyorum ki bundan sonra bu devletin şekli doğrudan doğruya Cumhuriyettir" sözleriyle başladı. Arınç açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bundan tam 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhuriyetin ilanını konu alan oturumda Saruhan Mebusu olarak genel kurula hitap eden Hüseyin Vasıf Çınar'ın bu sözlerindeki coşkusunu ve azmini yüreğimizde taşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan Cumhuriyeti ilk günkü aşk ve heyecanla yüceltme arzusundayız. Damarlarımız bu yolda önümüze çıkacak her engeli aşma iradesiyle dolup taşıyor. Bugün buradan bütün cihana ilan ediyoruz ki; şehit kanlarıyla sulanmış temelleri arzın temelleri kadar sağlam cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacak. Çok yaşa Cumhuriyet!"
DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
Ahmet Mücahit Arınç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176