Bülent Arınç'tan '100. yıl' paylaşımı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, sosyal medya hesabından Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

28 Ekim 2023 Cumartesi 12:07
Bülent Arınç'tan '100. yıl' paylaşımı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Vatan, bayrak, millet ve hürriyet sevdamızın ebedi bir eseri olarak vücut bulan Cumhuriyetimiz 100 yaşına basıyor!

19 Mayıs 1919'dan itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiğimiz istiklal ve istikbal mücadelemizin 29 Ekim 1923'de milli iradenin devlet yönetiminde tecelli etmesiyle taçlanan Cumhuriyet, aziz vatanımızda hürriyetin teminatı haline gelmiştir. Şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanan her karış vatan toprağında tüm vatandaşların kanunlar önünde eşit olduğunun altını çizen cumhuriyet milli iradeyi kurumsallaştırmıştır.

Aziz milletimizi birlikte var olma azmi etrafında birleştiren Cumhuriyetimizin, ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacağına inancım tamdır.

Cumhuriyetimizin banisi ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatıralarını tazimle yâd ediyorum."

Son Güncelleme: 28.10.2023 12:10
Anahtar Kelimeler:
Bülent ArınçCumhuriyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.