Potanın Tarzanlarından Kıran Kırana Mücadele

Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk mücadelesinde kıran kırana geçen maçta Pınar Karşıyaka’ya 79-76’lık skorla mağlup oldu. Mücadeleyi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de tribünde takip etti.

01 Ekim 2022 Cumartesi 19:32
Potanın Tarzanlarından Kıran Kırana Mücadele

Potanın Tarzanları, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ndeki (BSL) ilk maçında Pınar Karşıyaka ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile eşi Şeyda Ergün, Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünde takip etti. Başkan Ergün, Pınar Karşıyaka Kulüp Başkanı Turgay Büyükkarcı’ya maç öncesinde Manisa’ya özgü hediyeler takdim etti.

İlk yarının son anlarında vitesi yükselttik

Karşılaşmanın ilk dakikalarında skor üstünlüğünü eline alan Potanın Tarzanları sonraki bölümlerde rakibine yakalandı. İlk çeyrek 26-22’lik skorla rakip takımın üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta Pınar Karşıyaka farkı çift hanelere çıkarsa da devrenin son bölümde etkili olan yeşil-beyazlı takım, farkı eritti ancak soyunma odasına 45-38 geride gitti.

İkinci yarıda iki periyotta da skor üstünlüğünü aldık

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Potanın Tarzanları, farkı kısa sürede kapatarak 1 sayıya kadar indirmeyi başardı. 17-15’lik periyot üstünlüğü ile final periyoduna 60-55’lik skorla girildi. Son çeyrekte baskılı savunması ve Pako Cruz’un etkili oyunu ile maçı çeviren yeşil-beyazlı ekip, yaptığı top kayıplarının ardından skora dengeyi getirmeyi başaramadı ve mücadeleden 79-76 mağlup ayrıldı. Kıran kırana geçen maçta Potanın Tarzanlarının mücadelesi herkesin takdirini kazandı.

Skor dağılımı

Meksikalı yıldız isim Pako Cruz karşılaşmanın başında ve sonunda ortaya koyduğu etkili hücum performansı ile maçı 22 sayı ile tamamladı. Cruz aynı zamanda 5 de asist üretti. John Roberson 13 sayı, Evan Bruinsma da 11 sayı üreterek yeşil-beyazlı ekipte çift haneli skor üreten diğer isimler oldu. Erdi Gülaslan 8 sayı, OD Anosike 6 sayı, Mustafa Baki Görür ile Berkay Sinirlioğlu 5’er sayı, Michal Michalak 3 sayı, Yiğit Baran Sarıkaya 2 sayı, 3 asist, Tolga Kaan Birer de 1 sayı ile maçı tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176