ABD’nin uzay aracı Ay’ın görüntüsünü paylaştı

ABD'nin Ay'a iniş yapan insansız uzay aracı Odysseus Ay'dan görüntü paylaşıldı. Öte yandan aracın uçağını aşırı derecede sürdürmekte olduğunu Intuitive Machines'in CEO'su ve kurucusu Steve Altemus, Odysseus'un düşüşleri sırasında insanların bir ayağını takıp düştüğünü belirtti.

24 Şubat 2024 Cumartesi 10:41
ABD’nin uzay aracı Ay’ın görüntüsünü paylaştı

ABD merkezli özel şirket Intuitive Machines tarafından detay Odysseus uzay aracının Ay'a inişi ve son durumu hakkında yapılan açıklamada, “Odysseus hayatta ve iyi durumda. Uçuş kontrolörleri iletişim kuruyor ve araca bilim ilkelerini indirmesi için komut veriyor. İniş aracının telemetrisi ve güneş enerjisi şarjı iyi durumda. Aracın konum bilgileri (Enlem/Boylam), genel sağlık ve durum (oryantasyon) hakkında daha fazla bilgi edinmeye devam ediyoruz” ifadeleri kaydedildi.

Atalet ölçüm sensörlerinin araç gövdesinin aşırı derecede uzandığını göstermesi üzerine Intuitive Machines'in CEO'su ve kurucu arkadaşı Steve Altemus, bölümlerdeki ilişkilerde olduğu araçta neden uzun süreler olduğunu bilmediklerini ancak insanların bir ayağını takıp düşmüş olabileceğini çünkü çıkışlarının anlık olarak bir miktarda yanal hareket olduğunu söyledi . Odysseus'un iniş sırasında bir ayağını kırması da üstünde durulan ihtimaller arasında yer aldı.

ODYSSEUS AY'IN GENİŞ GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

Sezgisel Makineler, uzay aracının planlanan bölgelerden uzakta bir alanda Ay'daki Schomberger kraterinin geniş görüş alanından bir çıkarmasını ifade etti. Görüntü hakkında yapılan açıklamada, “22 Şubat 2024'te Sezgisel Makineler'de Odysseus Ay aracı, Ay'daki Schomberger kraterinin geniş görüş alanlı bir fırlatılması, planlanan bölgelerden yaklaşık 200 km mesafede, yaklaşık 10 km mesafeden vurulması” denildi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
AbdUzay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176