Basın Ekspres Aksı Tapu Dağıtım Töreni yapıldı

Bahçelievler’de bulunan Ayamama Deresi ve civarında 40 yıldır kangren olan imar, çarpık yapılaşma ve tapu sorunu çözülerek Basın Ekspres Aksı Tapu Dağıtım Töreni yapıldı.

30 Aralık 2023 Cumartesi 10:40
Basın Ekspres Aksı Tapu Dağıtım Töreni yapıldı

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bu çerçevede, çözüme kavuşturulan alanda İş Merkezlerinin, Finans Kuruluşlarının, Otellerin, Alışveriş Merkezlerinin, Eğitim Alanlarının, Rezidans, Sanat, Sergi ve Fuar alanlarının, Teknoloji geliştirme ofisleri ile bölgenin Prestijini arttırmakla birlikte bölgede rekor seviyede istihdam oluşturacaktır” dedi.

Bahçelievler Belediyesi, İstanbul’da beklenen deprem öncesinde yapı stokunu depreme uygun hale getirmek için oturmaya elverişsiz olan siteleri ve binaları kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında dönüştürmeye devam ediyor. Yenibosna Basın Aksı Projesi ise 1994 yıllarında gündeme geldi. Bu alanda 1970’li yıllarda başlayan çarpık yapılaşma, 1994 yılına kadar sürdü. Ayamama Deresinin ıslahının da ihmal edilmesiyle 2000’li yıllarda sel felaketlerine konu oldu.

Kentsel dönüşüme katkı sağlaması öngörülen alandaki hak sahiplerine tapularının dağıtıldığı tören, 29 Aralık’ta Bahçelievler Belediyesi Teknik Hizmetler Binasındaki Cemil Meriç Kültür Merkezinde, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“İŞ YERLERİNİZE ÇAMUR İÇİNDE GİTTİNİZ”

Dr. Hakan Bahadır, “Hayırlı uğurlu olsun. Tabii orası 40 belki de 50 yıldır olan bir bölge. 32 yıldır Bahçelievler’deyim. O bölgeyi her zaman biliyorduk ama bu kadar karışık olduğunu bilmiyorduk. Belki de oralarda çamur içinde fabrikalarınıza, iş yerlerinize, atölyelerinize gittiniz. Bir yıl önce o bölgeye ziyarete geldiğimizde dedik ki esnafımızı, vatandaşımızı, sanayicimizi, iş adamımızı, yatırımcımızı, girişimcimizi mağdur etmeyeceğiz, yasal sınırlar içerisinde vatandaşımızın işini kolaylaştıracağız. Bunun sözünü verdik” açıklamasını yaptı.

“BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ”

Alanla ilgili teknik bilgiler de veren Bahadır şunları söyledi:

“Burada belediyemize ait yaklaşık 140 bin metrekare bir alan var. Orada da yine sosyal alanlar, spor alanları yapacağız. Alanda 55 adet parsel var ama ortaklıklar da herhalde 100 ya da 200’dür fark etmez. Alnınızın teri olan tapuları size teslim edeceğiz. Yaşadığınız kötü şartlardan sonra biz belediye olarak her zaman yanınızda olacağız, sizlere destek olacağız.” (DHA)

Son Güncelleme: 30.12.2023 10:55
Anahtar Kelimeler:
BahçelievlerTapu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176