Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyük

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ifade ettiği 'Dünya 5'den daha büyük bir başka yerde olarak şunu belirtmeliyim ki dünyanın ekonomik açıdan 7'den büyük" dedi.

02 Mart 2024 Cumartesi 14:00
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dünya ekonomik açıdan 7'den büyük

Antalya Diplomasi Forumu'nun ikinci cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık' başlıklı panelde konuştu. Panel Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı Genel Direktörü Daren Tang, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hussein, Avrupa Birliği Körfez Bölgesi Özel Temsilcisi Luigi Di Mario, Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmoud Ali Youssouf, Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanı Marton Nagy, Almanya Dış Ticaret ve Kalkınma Birliği Başkanı Michael Schumann, Afrika Finance Corporation CEO'su Sammaila Zubairu, Ruanda Dışişleri Bakanı Vincent Biruta katıldı.

Pandemi açısından dikkat ve dünya genelinde giderek artan enflasyon gibi sorunla mücadele ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Yılmaz, üretimin de Batı'dan Doğu'ya kaydına işaret etti. Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ifade ettiği 'Dünya 5'den büyük' ​​bir başka yerde de bulunduğunu belirtmek isterim ki; Dünya açısından ekonomik açıdan 7'den büyük. O nedenle küresel sistemin bu sistemlerine uyumu sağlayamadığını göremiyoruz. O nedenle bu meseleyi tartışmamız gerekiyor. Elbette ki gelişmelerin gerçekleştirilmesi de var. Fırsatlar var. Bu sorunları ele almada yeni bozmalar var. biri ikili bölgesel iş birlikleri. İnsanlık olarak bu sorunları çözme anlamında her zaman ortadan kaldırma olanağı geçiyor. O nedenle olumsuz bakmamak, kötümserleşmek gerekiyor. Geleceğe bakmamız ve bunu ele almaya yönelik gelişmiş yöntemlerin uygulanması gerekiyor" dedi.

İkili ve programların bu anlamda önemli bir gündem bileşenlerini barındırdığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Türkiye olarak da komşuluk ilişkilerinin gelişmesini bekliyoruz. Tabii ki burada aynı zamanda bunu bir politika olarak da ayırmamız gerekiyor. Bunun için bağlantısallığı artırmak adına sadece fiziksel altyapıyı değil, aynı zamanda düzenlemelerin de basitleştirilmesi, kolay yapılması ve yasamaya yönelik düzenlemelerin de daha basit hale getirilmesi gereken ikili ve bölgesel iş birliğini değerlendirebilir. Bu ikili ve bölgesel iş birliklerinin yeni bir küresel ortamın desteklemesini da engellemesi gerekiyor. Çünkü dünyanın bağlantısallığının arttığı bir dönemdeyiz. O nedenle bu ikili ve bölgesel iş birliği devam ederken yeni bir küresel ortamın çeşitliliği, yeni bir küresel çerçevenin beslenmesi için de çalışmaya devam etmekteyiz. Burada dengeli daha adil bir ortam oluşturmak için çaba harcamanız gerekiyor. Çünkü küresel düzeyde iklim sıcaklığının kapsamı pek çok sorunla karşı karşıyayız. O nedenle bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor." (DHA)

Anahtar Kelimeler:
YılmazAntalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176