Bir gazinin penceresinden

1976 yılında Manisa’nın Akhisar ilçesinde doğdu, ilkokulu Sarıgöl, ortaokulu ise Akhisar ilçesinde tamamladı, asker olmaya çocuk yaşta karar vermişti, ortaokuldan sonra Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nu kazandı, Derince Eğitim Merkez Komutanlığı’ndaki eğitimi sonrasında mezun oldu, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı gönüllülük esasına dayalı Bordo Bereli Astsubay olurken hayali de gerçekleşti, Terörle Mücadele kapsamında Bingöl’ün Genç ilçesi, Sağgöze bölgesi, Kamçıtepe’de yaşanan silahlı çatışmada sağ bacağından vuruldu, uzun bir tedavi süreci yaşadı, çok sevdiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Gazi unvanıyla ayrılmak zorunda kaldı, hayata, memleketine, mesleğine sıkı sıkıya bağlıydı, ilk işi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi’ne üye olmak oldu, burada kendisi gibi vatanı kanıyla sulamış vatanseverlerle birlikteydi, kısa sürede dernek başkanı oldu, silah arkadaşları ve geride bıraktıkları adına bir çok faaliyet yürüttü, en büyük üzüntüsü son dönemde gazilere yönelik bilerek veya bilmeyerek yapılan saldırılar ve şiddet olayları, bir gazinin darp edilme haberini izlerken kapanan yarasının açıldığını söylüyor…

19 Eylül 2023 Salı 14:31
Bir gazinin penceresinden

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, Dare Medya’nın Gaziler Günü’nün anlam ve önemine ilişkin sorularını yanıtladı, duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ümit Taydaş asker olmaya çocuk yaşta karar verdiğini, ortaokuldan sonra Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nu kazandığını, başarılı bir eğitim dönemi geçirerek Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı gönüllülük esasına dayalı Bordo Bereli Astsubay olmayı hak ettiğini ve böylece en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Ümit Taydaş bu dönem içinde katıldığı 6’nci Dönem Özel Harekât Kursu, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nde 1’nci Dönem Komando İhtisas Kursu, Kayak Kursu, 1’inci Komando Tugay Komutanlığı’nda Paraşüt Kursu, Silahlı Kuvvetler Spor Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda Özel Dönem Tem. ve Svş. Bed. Eğt. Kursu, Sat Grup Komutanlığı emrinde açılan Kurbağaadam Özel Kursu’nu başarıyla tamamladı, Türkiye Sualtı Sporları, Cankurtarma, Su Kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu tarafından Yetişkin Balıkadam Brövesi alarak başarılarını perçinledi. Şehit P. Kd. Çvş Turgay Karaman operasyonunda başarı göstermesi nedeniyle Orgeneral Hilmi Özkök tarafından kendisine ‘Muharebe Harekatı Şerit Rozeti’ verilmesi uygun görülen Taydaş’ın daha bir çok başarı ve takdir belgesi bulunuyor.

GAZİLİK MAKAMINA YÜKSELİŞ

Başkan Ümit Taydaş, 1 Mayıs 2000 tarihinde Terörle Mücadele kapsamında Bingöl’ün Genç ilçesi, Sağgöze bölgesi, Kamçıtepe’de göreve gönderildi. Burada teröristlerle silahlı çatışmaya girildi. Çatışmada sağ bacağından vuruldu, hemen Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki tedavisinin ardından Ankara’ya nakli yapılarak GATA’daki tedavi süreci başlatıldı. 2 yıl süren tedavi döneminde 4 ameliyat geçirdi, iyileşmeye yardımcı cihazlar takıldı. Gazi unvanı alarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılan Taydaş’a Bakanlar Kurulu’nun teklifi ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in onayı ile Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün tarafından Cumhurbaşkanı adına Devlet Övünç Madalyası taltif edildi.

GAZİ OLARAK YENİ DÖNEM

Hayata, memleketine, mesleğine sıkı sıkıya bağlı olan Gazi Ümit Taydaş’ın bir süre Edremit’te kaldıktan sonra döndüğü Manisa’da ilk işi Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi’ne üye olmak oldu. Burada kendisi gibi vatanı kanıyla sulamış vatanseverlerle birlikteydi. Kısa sürede dernek başkanı oldu, silah arkadaşları ve geride bıraktıkları adına birçok faaliyet yürüttü. Halen aynı görevini sürdüren Taydaş, bunun yanı sıra Optimus Haber imtiyaz sahipliği, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkan Yardımcılığı da yaparak Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Onur Kurulu Başkanı seçildi. 2018 yılında AK Parti 27’nci dönem Manisa Milletvekili aday adayı olan Taydaş, 2021 yılında AK Parti Manisa il yönetimine seçildi, sivil toplum ve halkla ilişkiler biriminden sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu ve bu görevini halen yürütüyor.

“HER İMKANA SAHİBİZ, AMA ŞİDDET GÖRMEK ÜZÜYOR”

 Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, Devletin gücünü her zaman yanlarında hissettiklerini, her türlü yardım ve desteğin kendilerine sağlandığını ifade ederek, “Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bizimle ilgili, yani gazi ve şehit yakınlarıyla ilgili bir genel müdürlük kurulduktan sonra sorunlarımız çok daha kolay ve hızlı çözümlenmeye başladı. Bakanlıktaki bu birim ihtiyacımız olduğu her an yanımızda. Bu bizi çok mutlu ediyor” dedi. Ümit Taydaş kendilerini üzen en büyük sorunun ise bazı insanların bilerek veya bilmeyerek gazilere yönelik saldırgan tavırlar sergilemeleri olduğunu söyledi. Taydaş, “Son zamanlarda gazete ve televizyonlarda gazilere yönelik saldırı, darp ve şiddet haberleri görüyoruz. Bu durum bizi en çok üzen konu ve acilen bir önlem alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bir gazinin darp edilme haberini izlerken kapanan yaralarımız yeniden açılıyor. Vatanı için ölümü göze almış, canını ortaya koymuş, bir veya daha fazla uzvunu yitirmiş insanların, o vatanın diğer fertleri tarafından incitilmesi doğru değildir. Çoğu sinir sistemi, duyguları, düşünce yetisi zarar görmüş gazilerimizin ne olduğu anlaşılmadan saldırıya maruz kalması önlenmelidir. Vatandaşlar bu konuda duyarlı hale gelmelidir veya getirilmelidir.”

DARE MEDYA HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler:
ManisaAkhisarAsker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.