MCBÜ başarıya doymuyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi TÜBİTAK 2209-A ve B 2023 Yılı 1.Dönem Çağrısı'nda büyük başarıya imza attı.

04 Ekim 2023 Çarşamba 16:33
MCBÜ başarıya doymuyor

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A: Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B: Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023 yılı 1’inci dönemi çerçevesinde yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri destek programı kapsamında 12 projesine destek alarak Türkiye genelinde en çok destek almaya hak kazanan 3. üniversite oldu.

Gerçekleştirilen 17 başvurudan 12’sine destek alarak %70’lik oranla büyük bir başarı elde eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde, Sanayiye Yönelik Araştırma Projelerinin 7 si Mühendislik Fakültesi, 4 ü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 1 proje ise Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencilerine ait.

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri destek programında da büyük bir başarı elde eden Manisa Celal bayar Üniversitesi, 62 proje başvurusundan 31’i kabul alarak her 2 projesinden birine destek almaya hak kazandı.

Rektör Kibar, “Alınan başarılı sonuçlar öğrencilerimizin proje kültürünü benimsemiş olduğunu gösteriyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz. TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvuran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.


DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.