Saman boyunlu ibis kuşlarının 9 yıl sonra yavruları oldu

Bursa Hayvanat Bahçesi'ne 2014 yılında Hollanda'dan getirilen saman boyunlu ibis kuşları, 9 yıl sonra ilk kez yavru dünyaya getirdi.

05 Eylül 2023 Salı 10:44
Saman boyunlu ibis kuşlarının 9 yıl sonra yavruları oldu

Veterinerler tarafından düzenli olarak kontrol edilen 2 yavruya her gün, balık, et ve tavuktan oluşan tek öğün yemek veriliyor.
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği'ne tam üye olan 206 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Bursa Hayvanat Bahçesi, 73'ü kuş türü olmak üzere, 968 hayvana ev sahipliği yapıyor. Bursa Hayvanat Bahçesi tarafından 2013 yılında, kuş çeşitliliğini artırmak için Hollanda'nın Overloon kentinde bulunan Zoo Parc Overloon'dan, saman boyunlu ibis kuşları istendi. Teklif üzerine Zoo Parc Overloon yöneticileri, 2014 yılında 5 saman boyu ibis kuşunu, 2 bin 750 kilometre uzaklıktaki Bursa'daki hayvanat bahçesine gönderdi.


HAYVANAT BAHÇESİNİN İLGİ ODAĞI OLDULAR
Saman boyunlu ibis kuşları, Türkiye'ye geldikten 9 yıl sonra ilk kez yavru dünyaya getirdi. Kuluçka dönemi 1,5 ay süren 2 yavru, Bursa Hayvanat Bahçesi'nin ilgi odağı oldu. Veterinerler tarafından düzenli olarak kontrol edilen yavru kuşlara her gün tek öğün olarak, et, balık ve tavuk eti veriliyor. Bursa Hayvanat Bahçesi'nde görevli bakıcı Süleyman Doğru, "Bu kuşların bakımını yıllardır yapıyorum. Şimdi yavrularla ilgileniyorum. Kuşlarımız, Bursa'ya geldikten sonra ilk kez yavruları oldu. Ayrıca, bu kuşlardan Türkiye'de sadece Bursa'da bulunuyor" dedi. (DHA)

Son Güncelleme: 05.09.2023 11:04
Anahtar Kelimeler:
BursaçevreDoğa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.