Bakan Koca: Bakanlığın bu hizmetinden haberdar olanların sayısı maalesef az

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi (ESİM) hizmetinden haberdar olanların sayısı maalesef az. Geçen yıl bu hizmetten 10 bin 536 kişi yararlanmış durumda" dedi. 

21 Eylül 2023 Perşembe 14:16
Bakan Koca: Bakanlığın bu hizmetinden haberdar olanların sayısı maalesef az

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Egelsiz Sağlık İletişim Merkezi: ESİM. Sağlık Bakanlığımızın bu hizmetinden haberdar olanların sayısı maalesef az. ESİM, sağlık hizmetine, özellikle acil olanlarına başvurma, sağlık hizmeti alma süreçlerinde işitme ve konuşma engelinin dezavantajını minimuma indiriyor. Örneğin, eşi de kendisi gibi işitme engelli bir hastamız, ESİM sayesinde gecenin üçünde ambulans çağırdı ve hastanede geçirdiği saatlerde de özel eğitimli personelimizden uzaktan erişimle durumu hakkında bilgi aldı" ifadelerini kullandı.

ESİM hizmetinin, yeterince bilinmediğini belirten Koca, "Geçen yıl bu hizmetten 10 bin 536 kişi yararlanmış durumda. Oysa yaklaşık 900 bin insanımız hiç duymuyor. Bu sayıya az duyan ya da konuşma bozukluğu olanlar da eklenebilir. ESİM Projesi, işitme ve konuşma engellilerin, özellikle acil bir sağlık sorununda 112'ye ulaşamıyor olmaları veya hastanede muayene olurken doktorla iletişim kurmakta yaşadıkları zorlukları aşmak için hayata geçirilmiş olup, şimdi yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. 18-24 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'ndayız. Bu haftayı biraz da ESİM hizmetini çevremize tanıtma haftası olarak görelim. Hizmetimize ihtiyaç duyabilecek engellilerimiz adına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

(DHA)

Son Güncelleme: 21.09.2023 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176