Muharrem İnce hakkında sahte paylaşım yapan 'Ankara Kuşu' ve Veli Koçak'a 'örgüte yardım' suçundan beraat

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yapan 'Ankara Kuşu' adlı sosyal medya hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar ile Veli Koçak, 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan yargılandıkları davada beraat etti.

22 Şubat 2024 Perşembe 13:07
Muharrem İnce hakkında sahte paylaşım yapan 'Ankara Kuşu' ve Veli Koçak'a 'örgüte yardım' suçundan beraat

Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yapan 'Ankara Kuşu' adlı sosyal medya hesabının kullanıcısı Oktay Yaşar ile Veli Koçak, 2023'ün Mayıs ayında polis ekiplerince yakalanıp, mahkemece tutuklandıktan sonra Eylül 2023'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Şüpheliler hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan 3'er yıla kadar hapis talebiyle hazırlanan iddianame, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

PROVOKASYON VE TEHDİT AMAÇLI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün sosyal medyadan sorumlu sözde yöneticisi Cevheri Güven ve birçok FETÖ'cü hesabın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik sahte paylaşımlar yaptığı belirtildi. Cumhurbaşkanı adayı olan İnce'ye yönelik hem sahte pornografik video görüntüsü hem de sahte dekontun provokasyon ve tehdit amaçlı olarak sosyal medyada dolaşıma sunulduğu vurgulanarak, içeriklerin firari FETÖ'cü Güven ve diğer örgüt mensupları tarafından daha fazla kitleye ulaşması için provokasyon amaçlı paylaşıldığı ve sosyal medyada paylaşıma sunulan bu görüntülerin şüpheliler tarafından da yayıldığı kaydedildi.

BAŞKA SUÇTAN 'SUÇ DUYURUSU' TALEBİ

Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, isnat edilen suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Oktay Yaşar ile Veli Koçak'ın beraatini ve 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Oktay Yaşar ve Veli Koçak'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım' suçundan beraatine hükmederken, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan suç duyurusunda bulunma talebini de kabul etti. (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.