Bakan Soylu: ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz!

Bakan Soylu, "Bize verilen mesajı biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum, ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır” dedi.

14 Kasım 2022 Pazartesi 12:20
Bakan Soylu: ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde terör saldırısının meydana geldiği alanda açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Bize verilen mesajı biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum, ABD Büyükelçiliği'nin taziyesini kabul etmiyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır” dedi. Soylu, saldırı talimatını veren kişinin de yakalandığını duyurdu. Faili olduğu açıklanan Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yakalanmaması halinde bugün Yunanistan'a kaçacağını söyledi. 

Bakan Süleyman Soylu, 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı İstiklal Caddesi'nde esnafı ziyaret ettikten sonra patlamanın olduğu noktada açıklama yaptı. Soylu, şunları söyledi: "Nerden koordine edildiğini biliyoruz. Emniyetimiz valiliğimiz gerekli açıklamaları yaptı, yapmaya devam ediyor.  Biz, bize verilen mesajı aldık ve bize verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini reddediyoruz. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüz kalmadı. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Elbette ki teröristler yakalandı. Yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı. PKK'ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa faili odur. Allah milletimizin yardımcısı olsun. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz. Küçükçekmece'de yakalandı. Esenler'de bir atölyede muhafaza edildi. Burada patlattıktan sonra yine Esenler'e gitti. Oradan başka araçla Küçükçekmece'ye gitti. Onu götüren şahsı yakalayıp onu sorgulayınca sokakta olduğunu öğrendik ve operasyon çerçevesinde de o evde ele geçirmiş olduk. Onunla beraber bu olayı tertipleyen terör örgütü buna üzülecek ama öldür talimatı verdiği kişiyle yakaladık. Birkaç operasyonumuz daha var. Operasyonumuz devam ediyor."

Son Güncelleme: 15.11.2022 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.