PKK operasyonu: 4'ü DEM Parti belediye meclis üyesi adayı 17 gözaltı

Şanlıurfa'da, 600 jandarma personelinin öldürülmesiyle terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması mensupları olan ve kendilerine 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' adını veren şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da içinde bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

06 Mart 2024 Çarşamba 13:50
PKK operasyonu: 4'ü DEM Parti belediye meclis üyesi adayı 17 gözaltı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Jandarma Terörle Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığınca terör örgütü PKK'nın sözde şehir yapılanması üyeleri olan ve kendilerine 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' adını veren mücadeleye yönelik çalışma başlatıldı. Ekiplerin yaptığı teknik ve fiziki takipte şüphelilerin, 2 ayrı grup halinde faaliyet yürüttükleri, bir grup güvenlik güçlerine ait karakol ve kontrol noktalarında bozulma raporlarını hazırladıkları, diğer grubun terör örgütünün sözde üst yönetimi tarafından verilen emir ve talimatlar güvenlik güçlerine karşı suikast başlatma hazırlığında olduğu belirlendi. Grupların geçen yıl eylül tarihinde Suruç ilçesinde bir evde toplantı toplantıları, güvenlik güçlerinin Suruç ilçesinde hareket bölgelerinde bulunan bölgelerde bulunan rögar kapaklarına el yapımı patlayıcı düzeni amacıyla hazırlıklar içerisinde bulundukları da tespit edildi.

Çalışmaların bozulmasının ardından ömür süresi 600 jandarma olacağıyla Haliliye, Eyyübiye ve Suruç ilçelerinde 24 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda 4'ü DEM Partisi Suruç Belediye Meclisi üyesi aday olan 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; yer altı görüntüleme cihazı, dedektör, 1 lisanssız tabanca, 2 av bölmesi, 18 cep telefonu, 2 bilgisayar, terörü simgeleyen bez parçaları, 239 mermi, kripto para üretim cihazı ve arşivlemenin ele geçirildi. Jandarmada ele geçirilen şüphelilerin fiziksel özellikleri jandarmadaki operasyonlar sürüyor. Ayrıca operasyon kapsamında 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Son Güncelleme: 06.03.2024 14:29
Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaPkkDem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176