Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Türk sinemasının mihenk taşlarından, usta aktör Kadir İnanır'ın (74) sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

25 Mart 2024 Pazartesi 10:10
Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili son durum

Oyuncu Kadir İnanır (74) İstanbul Beykoz'daki evinde dün sabaha karşı rahatsızlanarak apar topar hastaneye kaldırıldı.

İnme geçirdiği öğrenilen Kadir İnanır, 23 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural'ın acil ambulans çağırmasıyla bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Usta oyuncunun beyin tomografisi ve MR'i çekildi. Derhal operasyona alındı.

Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi. 2 saatlik operasyonla tıkalı damardaki pıhtı alındı,  beynin beslenmesi sağlandı. Şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakımda. 48 saat sonra uyandırılacak" açıklaması yaptı.

Julide Kural "Hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır 24 Mart sabahı saat 09.30 sularında rahatsızlanmış ve hızlıca en yakın sağlık kuruluşu olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Hızlıca yapılan tetkiklerde beyin damarında pıhtı tespit edilmiş olup, hekim ve sağlık çalışanlarının olağanüstü emeği, ilgisi ve çabasıyla müdahale edilerek pıhtı temizlenmiştir. Şu an yoğun bakımda tedavisi devam eden Kadir İnanır'ın durumu stabildir. Benim ve sizlerin de bildiği gibi Kadir İnanır güçlüdür ve bu süreci de hepimizin desteğiyle atlatacaktır. Tüm halkımızdan ricam Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili; yalnızca doktorlarının ve benim yapacağım açıklamaların dikkate alınmasıdır. Sağlık durumu hakkında düzenli bilgilendirme yapacağım" ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi: "Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış, entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Oyuncunun beyninde 2021'de Muğla'dayken yine pıhtı atmış, tedavi görmüştü.

Anahtar Kelimeler:
Kadir InanırSağlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176