Özgür Özel: Antalya teşvik edilip kollanmalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın 2,5 milyon nüfusunun olduğunu ancak 16 milyon yabancı, 9 milyonu yerli 25 milyona hizmet ettiğine dikkati çeken Özel, kentin her yönüyle teşvik edilmesi ve kollanması gerektiğini söyledi.

18 Mart 2024 Pazartesi 00:00
Özgür Özel: Antalya teşvik edilip kollanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Bir aylık enflasyonumuz 115 ülkenin bir yıllık enflasyonundan fazla”
“TÜİK, enflasyonu açıkladı. Yüzde 4,53. Bir aylık enflasyonumuz 115 ülkenin bir yıllık enflasyonundan fazla. Konut fiyatlarında inanılmaz artış var. Burada en çok acıyı çeken Antalya. Özellikle Ukrayna-Rusya savaşından sonra konut fiyatları fırladı. Antalya’da konut fiyatlarının en düşüğü 15 bin liraya geldi. Antalya’nın memuru, esnafı, yerlisi büyük sıkıntılar çekiyor. Bir yandan konut kredileri el yakıyor. 3 milyonluk kredinin aylık ödemesi 100 bin lira olmuş. 10 yıl ödenecek. Yani el sürülemeyecek noktada. Yani dededen, babadan bir konutun yoksa, eğer senin elinde milli piyango biletin var da ki artık o da birilerinin elinde kimlere çıkıyor biliyorsunuz. Milli piyangoya bile güven bırakmadılar. Artık memur, işçinin konut sahibi olma imkanları kalmadı. Gazipaşa için bir rakama baktım. Tayyip Bey size hiç ilişmese, karışmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin liraya geliyordu. Ama maalesef, her sene güya enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek, sizi enflasyon canavarına yem ettiler. Enflasyon yüzde 120. TÜİK’in ki ne demek TÜİK? Tayyip’i üzemeyen istatistik kurumu. Hesabı yüzde 68. Emekliye ne verdi? Yüzde 33. 7 bin 500 liralık emekli maaşını tuttu 10 bin lira yaptı.

“Meral Hanım ile Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk”
Buradan soruyorum, emekliye yok diyen Tayyip Erdoğan’a 31 Mart’ta oy var mı? Yok işte yok. Budan sonra eğer emekli, ilk başladık. 45 gün önceydi. Emekliye zulmü bırakın, emeklinin hakkını verin dedim. Meydanda bu kadar emekli yoktu. Dedik ki emekliler gelin sesinizi yükseltin. Hep birlikte talep edin duyacaklar. Ufak ufak partiler yavaş yavaş katılmaya başladılar, en nihayetinde herkes söylemeye başladı. Hatta şunu söyleyeyim. Meral Hanım ile Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk. Meral Hanım da söylüyor, bütün partiler söylüyor. En güçlü ittifak emeklilerin ittifakıdır. Sizin için çalışıyoruz. Sizin için uğraşıyoruz. Bundan sonra emeklinin hakkını alana kadar susmayacağız. Burası bir tarım kenti, yüzde 80 tarımla uğraşıyor. Elbette biliyoruz ki geçen sene mayısta 19 liraydı mazot, 20’ye dayandı diyorduk. 4 liradan 20 lira oldu, göreceksiniz düşüreceğim mazotu diyordu ama mazot 9 ayda 43 lira oldu. Mazota zam geldi mi çiftçinin keyfi kaçıyor. Ekerken, dikerken, sürerken, toplarken, götürürken, satarken hep maliyet. Çiftçinin yüzde 1 destekleme hakkı var, onun da beşte birini zor ödüyorlar. Ama bir yandan kur korumalı mevduata para buluyorlar. Geçiş garantilerine para buluyorlar ama özellikle buradaki tropik meyve üreticilerinin çok farklı sorunları, almaları gereken çok önemli destekler var. Bu ülkenin ithal etmek yerine ihracat yapan, milli açığı kapatan, öyle ya eskiden ithal muz yiyorduk, şimdi Gazipaşa sayesinde bütün dünya, başta Rusya, Ukrayna, İngiltere sizin muzunuzu, sizin ürettiğiniz ejder meyvesini, 50 çeşit tropik meyveyi yurtdışına satıyorsunuz.

“Staj ve çıraklık mağdurları kardeşimizdir”
İhracata katkı yapan, ülkeye katkı yapanlara sahip çıkmak gerekirken, bütün savaşlardan olumsuz etkileniyorsunuz. Bu konuda devletin farklı pazar olanaklarını zorlaması lazım. Gazipaşa Belediye Başkanımızla birlikte buradaki üreticiler için bir büyükşehirle, tahminen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber fuarlar yapmaya, size yeni ihracat kapıları bulmaya, bu konuda danışmanlık hizmetleri yapmaya, Gazipaşa’nın çiftçisinin yüzünü güldürmeye kararlıyız. Tabi emeklinin sesini duyuruyoruz, yetmez. Staj ve çıraklık mağdurları var. Stajyerken, çırakken bunların ödenmiş sigortaları başlangıç günü kabul edilmiyor. Emekli olamıyorlar. Seslerini duyurmak için her mitinge gidiyorlar. Bizimkine geliyorlar. Baş göz üstünde tutuyoruz. AKP’nin mitingine gittiler, dün onları gözaltına almışlar, itip kakmışlar. Telefonlarını toplamışlar. Buradan sesleniyoruz. Ezdirmeyiz. Staj mağdurları kardeşimizdir. Çıraklık mağdurları kardeşimizdir. EYT mağdurları kardeşimizdir. Karıncanın kardeşi var. O CHP’dir. 9 bin günde emekli olan esnafa söz verdiler. 7 bin 200 güne, kadınlar için 5 bin güne indireceğiz diye. Hala sözlerini tutmadılar. Bir yandan takip ediyoruz.” (elipshaber.com)

Son Güncelleme: 18.03.2024 17:19
Anahtar Kelimeler:
özgür özelAntalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176