TBMM'de 'terörle mücadele' oturumu: Yaşar Güler ve Hakan Fidan TBMM'yi bilgilendirdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

16 Ocak 2024 Salı 16:09
TBMM'de 'terörle mücadele' oturumu: Yaşar Güler ve Hakan Fidan TBMM'yi bilgilendirdi

Bakan Güler ve Bakan Fidan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;


Bakan Güler'in konuşmasından satır başları şöyle;

"Pençe Kilit Operasyonları ile kilit kapatılmıştır. Eğer orada olmasaydık, kendi şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik. Bugün artık yurt içinden şehit haberi gelmiyor."

"Bugün Gabar'da petrol çıkarılıyor, Hakkari'nin yaylalarında festivaller yapılıyorsa, bunlar terörü kaynağında yok etme stratejimizin sonucudur."

"Bölgedeki üslerimizde güvenlik tedbirlerini sürekli artırıyoruz. Üs bölgelerimiz, mütemadiyen güçlendirilmektedir."

"Bugüne kadar Pençe serisi üs bölgelerimize 3 bin 150 defa saldırı ve taciz girişimi yapıldı. Bu saldırılarda 1689 terörist etkisiz hale getirildi. 

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son 5 günde 78 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece son 1 yılda 2 bin 375 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Bakan Fidan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Gelinen noktada örgüt (PKK), Türkiye'den çok Suriye'nin ve Irak'ın güvenlik tehdidi haline gelmiştir."

"Terörle mücadele diplomasimizi, örgütün pek çok ülkede siyasi ayağı olduğunu bilerek yürütmekteyiz. Örgüt, Suriye ve Irak'ta varlık kazanmıştır."

"Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz."

 "ABD, DEAŞ ile mücadele bahanesiyle örgüte destek vermektedir. Rusya da Mümbiç'te PKK varlığına göz yummaktadır."

 ''PKK'nın finans kaynağını kurutmak için de çalışmalar yürütmekteyiz. Finlandiya İsveç'in Üçlü Muhtıra'dan sonra  attığı adımlar, PKK çevrelerinde rahatsızlık oluşturmuştur.''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176