Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helal piyasası 5 trilyon doları aşan büyüklüğe ulaşmıştır 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün dünya helal piyasası, gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaşmıştır. Bu rakam ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün yükselmektedir" dedi.  

25 Kasım 2023 Cumartesi 12:01

Dünya helal ekonomisinin paydaşlarını bir araya getiren ve Türkiye'nin helal pazarından daha fazla pay almasını amaçlayan 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı, 23 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 40 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayacak zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında Helal Zirvesi'nin İslam ülkelerinin gıda güvenliğini tahkim edeceği kanaatinde olduğunu vurguladı.  

GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI YÖNÜNDE ATILAN HER ADIMI, STRATEJİK ÖNEMDE GÖRÜYORUZ  

Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği video mesajda, “Gönül ve kültür coğrafyamızdan güzel İstanbulumuzu teşrif eden siz kıymetli kardeşlerime ülkemize hoş geldiniz diyorum. 9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'nın ülkelerimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Zirve boyunca yapılacak tartışmaların, giderek güçlenen helal sektöründeki firmalar, kurumlar ve tüketiciler için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Helal Zirvesi münasebetiyle gerçekleştirilecek iş forumları ise şirketlerimiz arasında yeni ortaklıkların kurulmasına öncülük edecektir. Küresel arenadaki en büyük helal organizasyonu olarak kabul edilen zirve ve fuar, ülkemiz şirketlerinin helal sektöründen daha fazla pay almasına da zemin hazırlayacaktır. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim ve salgın sebebiyle ehemmiyeti çok daha iyi anlaşılan gıda güvenliğinin sağlanması yönünde atılan her adımı, stratejik önemde görüyoruz. 10 bini yabancı toplam 40 bine yakın misafiri ağırlayacak Helal Zirvesi'nin İslam ülkelerinin gıda güvenliğini tahkim edeceği kanaatindeyim" dedi. 

DÜNYA HELAL PİYASASI 5 TRİLYON DOLARI AŞAN BÜYÜKLÜĞE ULAŞMIŞTIR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öte yandan helal belgeli ürün ve hizmetlere yönelik talep, bu ürünlerin hem temiz ve sağlıklı olmaları hem de Müslümanlar tarafından tercih edilmeleri sebebiyle artmaktadır. Bugün dünya helal piyasası, gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaşmıştır. Bu rakam ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün yükselmektedir. Gerek tüketicinin helal belgeli ürün ve hizmetlere erişiminin temini, gerekse helal ürün ve hizmetlerin uluslararası ticarette dolaşımının kolaylaştırılması için belgeleme ve standartlaşma çok mühimdir. 2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün faaliyetleri bu bakımından hayati öneme sahiptir" ifadelerini kullandı. 

HELAL SEKTÖRÜNÜN ÜLKEMİZDE HAK ETTİĞİ KOKNUMA GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan bir kez daha İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin tamamını, enstitüye üye olmaya, böylece helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizlikleri ortadan kaldırmaya davet ediyorum. Türkiye olarak ülkemize kazandırdığımız Helal Akreditasyon Kurumu ile bu meseleye verdiğimiz önemi gösterdik. Kurumumuzu ve faaliyetlerini her daim destekleyerek helal sektörünün ülkemizde hak ettiği konuma gelmesini sağlayacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum, bu düşüncelerle 9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'nın başarılı geçmesini temenni ediyor, organizasyonda katkısı olan tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum" dedi.  

(DHA)
 

Son Güncelleme: 25.11.2023 12:36
Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176