Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı yeni yaptırım paketinde anlaştı

Belçika başkanlığındaki Avrupa Birliği Konseyi, Rusya’ya uygulanacak 13’üncü yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaşma sağlandığını açıkladı.

21 Şubat 2024 Çarşamba 14:57
Avrupa Birliği, Rusya’ya karşı yeni yaptırım paketinde anlaştı

Açıklamada “AB Büyükelçileri, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı çerçevesinde 13. yaptırım paketi üzerinde prensipte anlaştı. Bu paket AB tarafından onaylanan en geniş kapsamlı paketlerden biridir. Yazılı bir prosedürden geçecek ve 24 Şubat'ta resmen onaylanacak” denildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek “Putin'in savaş makinesini küçültmeye devam etmeliyiz. Toplam 2000 listeleme ile Kremlin üzerindeki baskıyı yüksek tutuyoruz. Ayrıca Rusya'nın insansız hava araçlarına erişimini daha da azaltıyoruz” dedi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
AvrupaRusyaYaptırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176