İrlanda’dan UNRWA’ya 20 milyon Euro destek

İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, İsrail’in iddiaları üzerine ABD dahil bazı ülkelerce nakit desteği kesilen Birleşmiş Milletler’in Filistin mülteci ajansı UNRWA’ya 20 milyon Euro destek vereceklerini duyurdu.

15 Şubat 2024 Perşembe 16:19
İrlanda’dan UNRWA’ya 20 milyon Euro destek

İsrail, Gazze’de faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) bazı personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığını ileri sürmüş, ABD dahil bazı ülkeler ajansın nakit desteğini kesmişti. BM yetkilileri ise söz konusu personel hakkında soruşturma başlatmıştı.

İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, iddiaların ajansın çok az sayıdaki personeline yöneltildiğini ve henüz kanıtlanmadığını vurguladı. Martin açıklamasında “Bugün, ihtiyacı olanlara sağlık hizmetleri ve diğer hizmetleri sağlayan BM Filistin Mülteci Örgütü'ne (UNRWA) 20 milyon euro destek sağlayacağımı duyurdum ve finansmanı askıya alan ülkelere, kuruma olan desteği sürdürmeleri ve artırmaları yönünde çağrıda bulundum” dedi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
IrlandaUnrwaEuro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.