Malatya bakımevi önündeki hasta vatandaşlar için yetkililerden destek bekliyor!

Malatya’da, deprem dolayısıyla bulundukları binadan çıkartılan bakım evindeki hasta ve engelli vatandaşlar için bakımevi çalışanları yetkililerden yardım istedi

06 Şubat 2023 Pazartesi 18:27
Malatya bakımevi önündeki hasta vatandaşlar için yetkililerden destek bekliyor!

Malatya’da Güven Bakım Evi’ndeki hastalar da bulundukları binadan çıkartıldı. Halk TV'de yer alan habere göre; Soğuk havada dışarda olan hasta ve engelli vatandaşları videoya çeken bakımevi çalışanı yetkililerden yardım talep etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, binada yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından hastaların tekrardan binanın içine alındığı bildirildi.

Artçı depremlerin yaşandığı bölgelerde yurttaşlar binaları tahliye etti ve dışarda beklemeye devam ediyorlar. Malatya’da Güven Bakım Evi’ndeki hastalar da bulundukları binadan çıkartıldı.

"Hastalarımız Var, Lütfen Yardım Edin"

Soğuk havada dışarda olan hasta ve engelli vatandaşları videoya çeken bakımevi çalışanı yetkililerden yardım talep etti. Çalışan, “Hastalar soğuktan donmak üzere, içeride halen hastalarımız var lütfen yardım edin” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Hastalar içeriye alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, binada yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından hastaların tekrardan binanın içine alındığı bildirildi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  "Kahramanmaraş- Elbistan merkezli olarak 13.24'te gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki depremin Malatya'da da hissedilmesi sebebiyle deprem esnasında özel bir bakım merkezinde kalmakta olan engelli bireyler bahçeye ve kurum dışına çıkarılmıştır. AFAD ve İl Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı incelemede binanın hasarsız olduğu bilgisinin verilmesi üzerine engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır. Söz konusu özel bakım merkezinde hizmet alan vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamamaktadır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Anahtar Kelimeler:
Malatya BakımeviDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176