Memlekete Belediye Başkanı mı arıyoruz yoksa okeye 4. Oyuncuyu mu ?

Manisa seçimleri Türkiye’ de üzerine en çok algı yapılan seçimler oldu. 

13 Mart 2024 Çarşamba 18:56
Memlekete Belediye Başkanı mı arıyoruz yoksa okeye 4. Oyuncuyu mu ?

Manisa seçimleri Türkiye’ de üzerine en çok algı yapılan seçimler oldu. 
Aday belirleme süreçlerinde tüm partilerde yaşanan sıkıntı ve stres sahaya da yansıdı. Tabanlar savrulmalar yaşıyor. 
Adayı beğenmeyen partililer başka bir adayın peşinde koşmaya başladı. 
Oradan buraya, buradan oraya geçişler toplum tarafından ilgi ve hayretle izleniyor. 

Tüm ilçelerde çekişme var. Ama Manisa’ da seçim Turgutlu’ da yaşanır. Siyasete meraklıysanız bir akşam özellikle akşam Turgutlu’ya gidip o demokrasi festivalini ve coşkuyu izlemenizi tavsiye ederim. 

Cumhur ittifakına karşı Demlenen CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti birçok yerde seçime katılıyor. 

Yani Ak Parti ve MHP ittifakına karşı yaklaşık 6-7 ayrı parti yarışıyor ve bunların içerisinde Demlenen CHP hariç hepsi Sağ Partiler. Yani Cumhur İttifakının kendi sağ yelpazesinden rakipleri. 

Hal böyle olunca diğer küçük partilerin aldıkları oylarda etkili. 

AK Parti iktidara geldikten sonra Sayın Erdoğan’ ın Belediye Başkanlığı geçmişinden dolayı tüm Türkiye’ de daha vizyoner, daha sosyal ve daha hareketli daha icracı belediyecilik anlayışı yerleşti. 

Bundan 30 sene önce belediyelerin yaptığı hizmetlerle bugün belediyelerin yaptığı hizmetler çok farklı noktalarda. 
İktidarın da desteği ile birlikte AK Partili belediyeler veya Cumhur İttifakı Belediyeleri adeta devletin özellikle sosyal politikalar alanında yükünü aldı ya da paylaştı.  

Bu eş zamanlı olarak Kamu yatırım ve hizmetlerinde de oldu. Devlete ait taşınmazlar belediyelere devredilerek belediyelerin yatırım alanları açıldı ve yatırım imkanları daha da genişledi. 

Örneğin bir belediye bir kavşak ya da yol yapmak veya bir hizmet alanı oluşturmak istediğinde kamulaştırmalar ya da hazine arazilerinin devri çok hızlı ve çok kolay gerçekleşti ve bunun sonucunda da hizmetler kısa sürede tamamlanarak vatandaşın emrine sunuldu. 

Bakın Yunusemre Belediyesinin yaptığı Kültür Park tesislerini örnek verelim. İktidar ile aynı belediye ( her şey yasal prosedür ve çerçevesine uygun olarak) gitti otların bittiği kullanılmaz bir tepeyi hemen Orman Bakanlığından devraldı, projelerini hazırlayıp devletten yani bakanlıklardan gerekli izin ve onayları alarak çok kısa bir sürede inşasını tamamladı. 

Ve Manisa’ ya gelen misafirlerinizi gönül rahatlığıyla götürebileceğiniz şehri kuş bakışı gören harika bir sosyal tesisi Manisa’ ya kazandırdı. İçerisinde cafe restaurant, İrfan Meclisi, El sanatları atölyeleri, Ege Bölgesinin tek Osmanlı Müzesi, çimler üzerinde çocuk oyun alanları var. Üstelik çay herkese 5 TL, emeklilere 3 TL.

Yine Cumhur İttifakı birlikteliğiyle Türkiye’ de sokak hayvanları terörüne ilk Manisa dur dedi. 

Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre Belediyesi el ele verdi. Projeyi hazırladı. Hemen Ankara’ ya gidildi. Projeler Bakanlıklarda anlatıldı. Hazine arazisi çok kısa sürede Belediye’ ye tahsis edildi inşaat başladı ve kısa süre sonra tamamlanıyor. Burası hayvan barınağı değil Sokak Hayvanları rehabilitasyon Merkezi oluyor en önemlisi Hükümet ile paralel Cumhur İttifakı Belediyeleri Manisa’ da ki başı boş sokak hayvanları problemlerini ortadan kaldırmasına 2-3 ay belki daha kısa bir süre kaldı. 

Bu örneklerin hepsini Manisa’ daki tüm Cumhur İttifakı Belediyeleri için arttırabiliriz. 

Ha keza Şehzadeler Belediyesinin aynı Cumhur İttifakı yani Büyükşehir ve İlçe Belediye iş birliği ile Manisa’ ya kazandırdığı Şehzadeler Park Ege Bölgesinde içeriği ve donatıları açısından örnek bir tesis oldu. Benzeri buralarda yok. 

Cumhur İttifakının Manisa’ daki tabanı yani Ak Parti ve MHP seçmenleri oy bakımından ezici bir çoğunluğa sahip. 

Ama uzun yıllardır devam eden hem Genel hem de Yerel İktidarın getirdiği bir stresinde söz konusu olduğu bir gerçek. Bunca yıl bunca badireye rağmen yıkılmadan ayakta kalmak kolay değil. 

Buradan Cumhur İttifakı tabanına birkaç acizane kelam etmek istiyorum. 

Bunca yıl üzerine kızgın olabilirsiniz, canınız yanmış olabilir, haksızlığa uğradığınızı düşünebilirsiniz. Sizin gönlünüzdeki isim aday gösterilmemiş olabilir. 

Adaylara kızabilir, Belediye Meclis Listelerini beğenmemiş olabilirsiniz. Ekonomik sıkıntılardan etkilenmiş yaşam standartınız da hepimizin olduğu gibi bundan etkilenmiş olabilir.
Bunların hepsinde yerden göğe haklı da olabilirsiniz. 

Ama bu kendinize göre haklı gerekçelerle Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ nin sözlerine ve politikalarına inançsızlık yada bir anlık kızgınlık veya öfke ile geçmişte başarılanları göz ardı ederseniz, Cumhur İttifakı dışındaki bir partiye yada adaya oy verirseniz ve belediyeler kaybedilirse, 22 yıldır yaşadığınız yere ve Türkiye’ ye yapılan tüm hizmet ve yatırımları inkar etmiş, elinizin tersiyle itmiş olursunuz. 

10 yıldır Cumhur İttifakı birlikteliğiyle Manisa’ ya yapılan hizmetlerin bir kenara konmasına sebep olursunuz. 

Son günlerde muhalefet tarafından da pompalanan bir algı ve dillere pelesenk olan bir laf var. ‘’ Başkan’ ı görmedik, Başkan bize gelmedi Başkana ulaşamadık. ‘’ Bunu özellikle B.şehir Belediye Başkanı için söylüyorlar. 

Haklısınız ama Manisa 17 İlçe ve 1089 mahalleden oluşuyor. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı düşünün ki her gün bir mahalleyi ziyaret edeceğim dese 1089 gün yapar buda 5 yıllık görev süresinin yaklaşık 3.5 yılına denk gelir. 

Ulaşım sorunlarınız çözülüyorsa, kanalizasyonlarınız çalışıyor, suyunuz akıyorsa, çöpleriniz toplanıp, mezarlıklarınız park bahçe alanlarınızı güzelleştiriliyorsa, caddeleriniz sokaklarınız değerli hale getiriliyorsa, spor tesisleri yapılıyorsa, sosyal yardımlar artarak devam ediyorsa yani temel belediyecilik hizmetleriniz eksiksiz ise ve üstüne şehrinize değer katan Sizlerin hayatınızı kolaylaştıran işler ve eserler yapılıyorsa, Siz buna bakın. 

Bunu Size söyleyenlere şunu sorun : ‘’ Memlekete Belediye Başkanı mı arıyoruz yoksa okeye 4. Oyuncuyu mu ?’’

Cumhur İttifakı Belediyeciliği arkasına 22 yıllık birikimi alan ve önüne Türkiye Yüz Yılı hedefini koyan Ankara ile aynı dili konuşan ve aynı hedeflere koşan icraatçı ve sosyal belediyeciliktir. 

Gelen gideni aratır sözünü unutmayın, macera aramayın, heves ve hevalara kapılmayın. İttifakınıza sahip çıkın sarılın ve kendinizi diğer partilere oy veren seçmenlere anlatın. Şehrinizin, Manisa’ nın önünü tıkamayın. 

İş yapan hata yapar, hatasını düzeltir, sıkıntıyı giderir ve yoluna daha güçlü devam eder. 

Giden geri gelmez bunu unutmayın…

13 Mart 2024

Hasan Fatih Özsümer

Son Güncelleme: 14.03.2024 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176